top of page
IMG_6340.jpeg

Het vakantiehuis (6 à 8 p)

Den Haegepreeck is een romantisch en authentiek Vlaams hoevetje in het historische dorpje Horebeke. Het ligt midden in het groene golvende landschap van de Vlaamse Ardennen en bij de Zwalmstreek, waar je talloze wandel- en fietsmogelijkheden hebt.

Dit typische boerderijtje dateert uit 1805 en werd met respect voor het verleden gerestaureerd. Het is gezellig ingericht met oog voor detail. Er is modern comfort en centrale verwarming.
 

Bij mooi weer kan je van de tuin en het terras genieten, bij een streekbiertje, aperitief of barbecue. Maar ook als het frisser is, is het huis heel aangenaam en comfortabel. Je brengt hier ongetwijfeld heerlijk ontspannen momenten door bij het houtkacheltje in de sfeervolle woonkamer. En in de knusse eetkamer is het gezellig dineren.
Zin in een spannend partijtje biljart met vrienden? Onze biljarttafel heeft al voor heel veel plezier gezorgd!

 

De drie slaapkamers bevinden zich allemaal onder het oude dakgebinte. Alle kamers werden volledig vernieuwd, en zoals de rest van de woning in authentieke stijl bemeubeld met hier en daar trendy details. Er zijn twee badkamers en twee WC's: telkens één beneden en één boven.

Onderaan deze pagina

vind je meer info over

DE LIGGING

De ligging

Dit romantische hoevetje ligt op de "Geuzenhoek" te Horebeke; een klein landelijk dorp in de Vlaamse Ardennen, ongeveer 30 km ten zuiden van Gent,
op ongeveer 8 km van Oudenaarde, Zottegem en Brakel. Ronse is ook niet ver.
Het is er heerlijk rustig en groen: ideaal om te wandelen of te fietsen door de zacht glooiende Vlaamse Ardennen of de prachtige Zwalmstreek.

Maar het is ook een perfecte uitvalsbasis om Gent (1/2 u rijden), Brugge, Antwerpen, Brussel of Rijssel te bezoeken (allemaal een uur rijden).

En na een stadsbezoek zal je het heerlijk vinden om weer van de rustige sfeer van het huis en de tuin te kunnen genieten!

foto[1].jpeg

Een dorp met een bijzonder verleden

Het dorpje heeft een bijzonder verleden, omdat het wellicht één van de enige protestantse dorpjes is in katholiek Vlaanderen. Hier woonden de 'Bosgeuzen' sinds de 16e eeuw, nadat ze zich hadden moeten verschuilen in de bossen tijdens de Spaanse Inquisitie.
 

Verder is Horebeke gekend doordat het gelegen is aan de legendarische 'Molenberg' uit de Ronde van Vlaanderen.

De legendarische Ronde van Vlaanderen passeert  ieder jaar op de eerste zondag van april vlakbij onze vakantiewoning, in het epicentrum van het wielergebeuren, en op 8 km van de aankomst in Oudenaarde, met de Molenberg en de Haaghoek op een boogscheut.
 

Jaarlijks ontvangen we dus gasten die tijdens dit of andere weekends de beroemde helllingen met 'kinderkopkes' komen beklimmen. Daarvoor is er een fietsenstalling in Den Haegepreeck. 

De Ronde

DSC04159.JPG
bottom of page